FOLKEMUSIKK OG NASJONALISME

LØRENSKOG HUS, KUNSTSALEN
GRATIS

1. NOV. - 8. DES 2019

Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

Åpning: Fredag 1. november kl. 18.00, med musikkinnslag av Ole og Knut Aastad Bråten, og åpning av ordfører Ragnhild Bergheim

Åpningstider: 

Mandag til onsdag: 10.00 - 17.00
Torsdag og fredag: 10.00 - 18.00
Lørdag og søndag: 10.00 - 16.00

Arrangør: Lørenskog hus i samarbeid med folkemusikkonsulenten i Akershus Marianne Tomasgaard

Folkemusikk & Nasjonalisme» handler om hvordan norsk folkemusikk, folkedans, folkedikting og folkekultur var viktige brikker i nasjonsbyggingen i det dansk-norske Norge på 1800-tallet.

Utstillingen «Folkemusikk & Nasjonalisme» er utlånt fra Valdres folkemuseum, og handler om hvordan norsk folkemusikk, folkedans, folkedikting og folkekultur var viktige brikker i nasjonsbyggingen i det dansk-norske Norge på 1800-tallet. Den viser en historisk tidsreise gjennom folkemusikkens utvikling, fra norsk nasjonalromantikk og nasjonsbygging gjennom krigstidens nasjonalistiske strømninger, via 1970-tallets radikale folkekunstbevegelse og 1990-tallets patriotiske OL-rus og helt fram til folkemusikkens rolle i dag. Utstillingen reiser også spørsmål om nasjonale symboler og identitet. Hva vil det egentlig si å være norsk? Og er alle nordmenn inkludert i dette nasjonale felleskapet? Kan alle i Norge som ønsker å kle seg i bunad uten videre gjøre det? Hvorfor oppfatter vi egentlig folkemusikk og folkedans som særlig nasjonalt, og har dette betydning i dag? Hvem har og hvem tar eierskap til folkekulturens nasjonale symboler?